Saturday, April 21, 2007

2200 - The Stars of Eger

Szipiszuper forgatókönyvvázlat Sasvári Gábor tollából. Ezúttal blogomon átadom a helyet egy mesternek, tisztelettel adózva a kreatív elme újabb szüleménye előtt:

2200 - The Stars of Eger

1. jelenet:
Kép. Hosszú fal (lehetőleg a ködös távolba vszik) Óriási karavánok mennek be a 300 m. magas acélkapukon.
Szöveg (gépiesen éltorzított mély hang): "Eger, dö gréteszt fortressz ever méd! Szoldzörsz from disztent partsz of the holi roman empájör ar gedörin bihájnd dö 1000 jírsz old vólsz"
Kép: különböző színű ruhába öltözött harcosok mind 182 és 183.5 cm magas, szépen kidolgozott felsőtestet, csak az ágyékukat fedi valamilyen acélszerű fémből készített vértezet. Sisakjaik a Kr. e. 6. sz.-i hoplita sisakok másai, persze fölturbózva.

2. jelenet:

Kép: Kidolgozott felsőtestű szakállas férfi áll a legmagasabb (kb 1500m) toronyban, hosszú haját fújja a szél, szeme sarkában a ráncok erős jellemre utalnak.
Szöveg (ua a hang mit az az 1. jelenetben): "Dö hed of dö fortressz, Dobo Sztívn , szan of long fogotten kingz, from dö femili Sztívn, dö grendszan of Szent (dö förszt king of dö femili Sztívn) is tinking on híz jang szan, hú iz in dö old sziti of Bukarest, dö kapitol of dö hangérien kingdom."

3. jelenet:
Kép: Doboról elúszik a kép, elmosódott mezőket látunk...
Szöveg (innentől kezdve nevezzük narrátornak): "Dö jang szoldzörsz dont nó, det dö hjúdzs ármi of the türksz and irakisz are marcsing tovard dem"
Kép: A kamera átrepül egy sereg felett, amely elsősorban orkokból zombikból és eltorzult emberekből áll. Nagyon fontos, hogy kivehető legyen a serteget követő 3000 elefánt (mindenképpen 4x-ére nagyítva) és 120 Bantha (jogokat elkérni Dzsordzs Lukásztól)


sokadik jelenet, de ennek BE KELL KERÜLNIE!
Kép: Dobo áll a véráztatta falakon, és ordít az iraki követnek:
Szöveg (Dobo): WÍ... WONT... SZÖRRENDÖR...! WÍ... ÁR... HANGÉRIENSZ...! DISZ... IZ... HÁNGÖRI...!

Utolsó jelenet:

Kép: A vár 10m lángokban áll, mindent belep a füst és a hamu, egyedül a "dö ván end onli" 1500m magas torony látszódik a török tábor felöl.
A bornemissza által épített tűzkerék mellett, a 300 méter magas lassan csikorogva kinyíló acélkapuk zajában elordítja magát: "Let dö spin bigin". Kapuk kinyilnak, élőhalott török harcosok szembetalálkoznak az atombomba fényével izzó tűzkerékkel.
Kép: Az első két sor egyből elegáns röppályával 200m-t repül a török tábor szívébe. A még hátrább álló egységek jajveszékelés közepedte menekülnek a tábor felé, s közben a következőt ordítozzák: "Holi mádör end csájd, "Dö hellwhil iz cáming".
A kerék a török táborba pattogva megérkezik a lángokba borult török táborba és lassan az oldalára borul. A kerék közepéből tripla lutzcal kiugrik és még röptéből levág 3at a szultán testőrei közül. Majd pisztolyát előkapva a szultán felé lő (számítógépes efekt) a szultán elhajol a golyó elöl ami éppen a szeme közé repült volna. A szultán dühödten előrántja 1,5mes szablyáját, s a következőt ordítva Bornemissza felé támad: "áj vóz véjting for ö ril cselendzs". Erre Bornemissza dühödten ordítja: " invédör, jú vil bí pjürifájd". azzal összecsapanak. (elindul a rocky: tiger c. szám)
A szultán a kardját beleszúrja a földbe minden rázkódni kezd, egy földoszlop emelkedik Bornemisza lába alatt és 500m magasba röpíti. Pár másodperc múlva hősünk csontreccsenések között esik a földre. A szultán odalép a szablyáját Bornemissza fejéhez tartva a következőt mondja bajsza alatti kuncogása közben: "du jú vánt szám kendiiiiii booooooooj?"
Ez a jelentet után elsötétül a kép és megjelenik a fekete vásznon a tú bí kontinyú felirat. (1év múlva piacra dobjuk a 2. részt"The Sultan strikes back" címmel)"

No comments: